Ostra papryka - odmiany: papryka marynowana i jalapeno

 

 

Swoim klientom prezentujemy i oferujemy różnorodne odmiany papryki. W naszej ofercie znaleźć można między innymi: różne rodzaje papryki ostrej, marynowanej, czy paprykę jalapeno.

 

Papryka ostra jest uwielbiana przez miłośników piernych potraw, a co za tym idzie, ostrej kuchni. Dodawana jako dodatek do wielu potraw - sosów, zup, czy też drugich dań, doskonale wkomponowuje się w kanony dzisiejszej kuchni. Jest ona żródłem wielu witamin, dzięki czemu nie tylko doskonale pasuje w kuchni jako dodatek, czy też główny składnik dań, ale także wpływa korzystnie na nasze zdrowie. Wiele osób nie wyobraża sobie swojej kuchni bez tej przyprawy. Ostra papryka poza swoimi niepodważalnymi walorami smakowymi, dodaje także potrawom odpowiedniej, wyrazistej kolorystyki co z kolei wpływa na lepszą ocenę organoleptyczną dania.

 

Papryka jalapeno jest jedną z odmian papryk chili. Dodawana jest do wielu dań - sosów, zup, a przede wszystkim ostrych sals. Stosowana świeża lub marynowana. Okres jej wzrostu trwa od ok 70 do 80 dni. Jest polecana przy odchudzaniu, bowiem zmniejsza łaknienie i pomaga organizmowi podczas przemiany materii. Jedna papryczka jalapeno zawiera blisko 10% dziennego zapotrzebowania na witaminę C.


Sortuj po:
Sortuj po:
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel